Családfa
Családfa
Kattints a képre a nagyobb képért!
A mami már régebb óta mondta, hogy van egy régi-régi családfa. Mindig féltve őrizte. Egy nap pakolás közben elő is került. A családfa egy hatalmas papírra volt írva. Olyan érzete volt az embernek, mintha valamilyen régi pergament tartana a kezében. Jobban belemerülve elképedve konstatáltam, hogy a családfa gyökere, az ük-ük-ük......-ók apám 1771-ben született. Mivel a papír már elég régi volt, ezért már eléggé megsárgult és a tinta is sok helyen kifakult.
Arra gondoltam, hogy nem kéne ezt a sok információt veszni hagyni, és jó Informatikus Mérnökhoz híven elindítottam a családfa digitalizálási projektet. Gyorsan leröltöttem egy családfa készítő programot, majd anyuval együtt elkezdtük felvinni az adatokat. Volt egy-két érdekes kapcsolat is, valószínű elírás miatt, de két nap alatt sikeült minden adatot bevinni. Akikről voltak képeim (főleg az esküvőről) azokhoz képet is tettem be. A végeredmény elképesztő. Sikerült 9 generációra visszamenőleg elkészíteni a családfát.
További tervek: első menetben természetesen csak az én digitális képeim közül tudtam berakni képeket. Ha lesz időm, akkor elkérem mamitól és egyéb rokonoktól a náluk fellelhető 80-90 éves fényképeket és beszkennelem őket, majd feltöltöm őket a családfa programba. Ezen kívül folyamatosan pontosítani fogom a fát, amihez kérem a rokonok segítségét is.

Sajnos nemrég pontosítanom kellett a családfát, mert az apai ági nagyapám elhunyt. 82 éves volt. Nagyon fog hiányozni, nyugodjék békében...
Értesítés
Osszd meg ezt az oldalt :)

Szavazás
Induló 7percmatek.hu weboldalamhoz és egyben diplomamunkámhoz kérném segítséged ennek a rövid kérdőívnek a kitöltésével. A kérdőív két oldal és kb 2 perc alatt kitölthető! Előre is köszönöm segítséged!Kérdőív kitöltése

Keresés
Google
VÁLASSZ NYELVET
Webstatisztika

Kattints ide a statisztikáért

Partnerek

MiMi.hu tudástár: Matematika
 
Nyitólap Magamról Fejlesztés Oktatás Ajánlat Kapcsolat
Szerzői jog (c) 2006. Készítette Czibik Gábor. Minden jog fenntartva.